Föreläsning och ett glas vin

Jag och några polare var på en föreläsning om hur man kan inspirera andra. Föreläsaren, tror hon hette Ann-Kristin, stod framför en whiteboard och pratade. Whiteboarden var full med text med välkända citat från personer och böcker genom historien och nuet.

Citat som Carpe diem – Fånga dagen och Sum quod sum – Jag är vad jag är fyllde whiteboarden. Vad som stod på whiteboarden var inte jätteintressant, men det Ann-Kristin sa var desto intressantare. Bland annat pratade hon om hur hon själv efter en likadan föreläsning tog tag i sitt liv och utbildade sig till socialpsykolog. Detta för att kunna jobba med människor som har förlorat hoppet, på fulltid. Utöver sin Ann-Kristins presentation fick vi också sätta oss i grupper och diskutera hur man bör gå tillväga för att på bästa sätt inspirera andra.

Då hela föreläsningen och diskussionerna varade i några timmar, bjöds det också på mat och dricka. Till mat fick vi någon typ av indisk mat, till dricka fick vi välja mellan vatten, läsk och vin. På ett bord framför whiteboarden hade Ann-Kristin ställt förifyllda vinglas, vin i glas som serveras vid event. Är egentligen inte en vindrickare, föredrar öl eller grogg, men detta vinet var faktiskt rätt så gott. Allt som allt var hela dagen väldigt bra, intressant, fick en att tänka och framförallt var det värdefull information som jag kommer ha användning för länge, om inte resten av livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *