För att lära dig mer om bromsbackar – läs här!

Egentligen hade jag kunnat hänvisa dig direkt till Valeryd.se men denna gång tänkte jag att jag skulle berätta lite mer om det jag kan här och nu. Jag har väl ingen speciell expertis men ändå lite kul att lära sig mer om olika delar och dess funktioner. Det känns ju inte jättesäkert om jag skulle byta eller göra något praktiskt med en bromsback men att prata om den såhär och berätta hur den fungerar tycker jag ändå känns ganska safe för min egen del och även för andras skull såklart… 🙂

En hjulbroms består ju nämligen av två slags bromsbackar och när själva mekanismen på bromsen aktiveras så pressas backarna isär vilket gör att beläggningsytan då trycks upp mot den roterande bromstrumman. Det är då som friktion och själva bromseffekten uppstår som gör att man saktar ned. Detta gör att bromsbeläggningen så småningom också slits och blir allt mer tunnare och tunnare för varje gång du bromsar. För att inte då bromsverkan ska bli så himla mycket sämre så justerar man bromsarna med jämna mellanrum. Valreyd.se berättar gärna mer och du kan läsa allt här: www.valeryds.se.

Om man vet vad man pratar om

Det kan vara spännande att prata olika bildelar med människor man träffar, jag upplever att alla ska kunna allt. Jag har insett att jag verkligen inte kan allting och därför blir jag ganska ödmjuk för att fråga. Jag vill fråga, jag vill veta och jag vill lära mig. Valeryd.se är ett perfekt ställe att lära sig mer på, här kan man också fråga kunnig personal och få ta del av lite knep som dem gärna delar med sig av. Så tips – läs mycket men se också till att fråga och visa att du faktiskt inte kan allt så blir världen oftast lite lättare.