Att tänka på när man anlitar en elektriker

Äntligen börjar vi se ett ljus i tunneln på vårt husbygge här i Stockholm. Det känns så himla roligt att tiden för att flytta in äntligen börjar närma sig. Nästa steg i byggprocessen är nu att anlita en elektriker för att installera elen i hela huset. Ett moment som hängt över mig lite då jag hört sådana mardrömshistorier om folk som anlitat elektriker som inte utfört jobbet korrekt och kostat dom enormt mycket pengar att rätta till. Det kan ju faktiskt handla om livsfara dessutom om elen inte blir rätt installerad.

Hur svårt kan det vara att hitta en elektriker i Stockholm tänker du då. Jo det är just att det finns så många att välja mellan att jag är rädd för att välja fel. Men vi får försöka göra lite research helt enkelt och bocka av kriterierna för de företag jag hittar och därefter jämföra vad som kan passa oss bäst.

Se till att elektrikern är certifierad

Först och främst vill man ju att de ska ha varit verksamma inom branschen ett tag och allra helst ha något referens-case man kan få ta del av. Omdömen skadar ju inte heller, jag menar tidigare nöjda kunder är ju alltid ett stort plus!

Alla elektriker som utför elinstallationer eller andra tjänster måste ha behörighet enligt säkerhetsverket utfärdat, som visar på att dom faktiskt får utföra jobbet.
En annan viktig punkt verkar vara det här med att skriva ett avtal med elektrikerfirman innan man påbörjar arbetet som reglerar bland annat pris och tidsåtgång.

Glöm inte att besiktiga

Men också bland det allra viktigaste som jag hittat nu under min research är att man absolut inte får glömma att dokumentera hela arbetet och även besiktiga det efter att det är klart. Detta för att se så att allt ser rätt och bra ut och för att kunna bevisa detta vid en eventuell försäljning i framtiden eller om man skulle behöva styrka ett korrekt utfört arbete i försäkringsfrågor.

Jag känner mig faktiskt mycket säkrare i att anlita en elektriker nu, hoppas att detta även kan hjälpa någon annan som sitter i samma sits!